Trans
Get Adobe Flash player

Pitanja i odgovori

images 13 Како se može oprati automobil sa tako malom količinom vode?

Ovaj koncept se zasniva na inteligentnoj upotrebi  sredstava za pranje vašeg vozila, a to se postiže specijalnim 100% ekološkim biorazgradivim formulama koje neškode životnoj sredini, a u kombinaciji sa profesionalnom opremom i stručnim ljudima obezbeđuju maksimalan rezultat sa minimalnom potrošnjom vode po vozilu.

Naš sistem korišćenjem raspršivača niskog pritiska nanosi specijalne formule na vozilo poput tanke magle. Mi koristimo izuzetno malu količinu vode za pranje – svega 3 litre tečnosti po vozilu.

Hoće li se oštetiti farba ovom metodom pranja vozila?

Ne. koristimo specijalne formule u vidu emulzija koje prilikom nanošenja stvaraju tanak zaštitni sloj izmedju prljavštine i farbe na vozilu, razgradjuju prljavštinu koja se potom pokupi sa specijalnom krpom od mikrofibera.

Ovaj koncept je koncept ručnog suvog pranja vozila bez ogrebotina, što znači da se četke nikad neće koristiti. Nikad na vozilu nećete imati tragove pranja od visokog pritiska.

Kako naš koncept pranja štiti farbu na vozilu?

Preparati za voskiranje sadrže Carnauba vosak i teflon, odnosno vosak visokok kvaliteta koji se lepi za limariju vozila i na taj način stvara zaštitni film (sloj) preko vozila štiteći ga tako od UV zraka, kiselih kiša, soli, ptičijeg izmeta i ostalih zagadjivača.

Da li vaši preparati sadrže neke štetne materije po okolinu?

Naši hemijski proizvodi ne sadrže nikakve isparljive ogranski složene mirise i boje i nisu toksični. Šta više, naši proizvodi sadrže polimere specijalno dizajnirane za dodatnu zaštitu i sjaj površine automobila. Kupci će primetiti gladak površinski sloj na svome vozilu kada naši stručni radnici završe sa pranjem i voskiranjem vozila.

Može li sistem očistiti prljave automobile?

Da. Automobil  ne mora biti unapred opran pre primene ovog koncepta za pranje vozila, potpuno je bezbedan za pranje prljavih vozila. Koristimo visoko efikasna sredstva za čišćenje vozila koja će lako ukloniti prljavštinu, garež, katran, masnoću i ulje i to bez štetnih hemikalija i rizika od grebanja farbe na vozilu. Godine iskustva širom sveta dokazuju kvalitet ovog sistema.

Šta ako su automobili izuzetno prljavi  (prljavi od blata)?

Da bismo eliminisali i najmanji rizik od oštećenja ili grebanja jako prljavog – blatnjavog vozila (off-road),  a imajući u vidu da ručno peremo vozilo, nećemo pristupiti pranju takvog vozila. Ponosni smo na to da prilikom pranja vozila ne kvasimo i prljamo površinu oko parkiranog vozila i tako čuvamo okolinu. Preporuka je da takvo vozilo ode na predpranje pod visokim pritiskom ili da prođe kroz sistem četki za otklanjanje blata a zatim nastavi pranje i voskiranje po našem konceptu.

Koja je prednost pranja vozila po ovom konceptu?

Nikada više nećete brinuti o pronalaženju ili čekanju u redu za autoperionicu. Potrošači jednostavno parkiraju svoje vozilo na parking mesto, kupe željenu opciju pranja, a potom perači automatski  dolaze do vozila. Potrošač čak nije u obavezi da čeka radnika, niti da mu ostavlja ključeve (sve u zavisnosti od kupljene usluge).

Ono što je najvažnije, koristeći ovaj koncept potrošači se ponašaju racionalno i štedljivo jer štede zajednički neobnovljivi resurs – vodu (čuvamo životnu sredinu).

Tradicionalni metod pranja automobila u dvorištu uz pomoć baštenskog creva troši 300 – 500 litara vode, dok u komercijalnim perionicama količina vode koje se troši je od 150 do 300 litara. Sistem rotacionih četki troši od 200 do 230 litara vode po vozilu ( u zavisnosti kako je podešen pritisak na mlaznicama). Samouslužne auto perionice sa puškom pod visokim pritiskom, troše od 100 do 200 litara na 200 sekundi koliko je prosečno vreme pranja u zavisnosti od toga kako je podešen pritisak mlaznice.

Naš koncept troši u proseku fantastičnih 3 litra vode za ručno pranje vozila.

Šta čini ovaj koncept ekološkim?

Danas se na tržištima nalazi veliki broj različitih proizvoda iste namene, tako da kupac više ne zna u šta da veruje, jer se svašta nudi. Jednostavno smo zarobljeni proizvodnjom i hiperprodukcijom svega i svačega.

Našu sistem profilišemo kao ekološki iz više razloga:

  • Ne rasipamo Zemljin najdragoceniji resurs – vodu. Naše rešenje je nanošenje tankog sloja specijalnih formula i vode u obliku magle i njeno brisanje – nema ispiranja
  • Ne koristimo silne aparate i opremu koja troši struju – trošimo vrlo malo struje preko akumulatora za pokretanje raspršivača
  • Koristimo isključivo specijalne biorazgradive hemijske proizvode koji ne štete životnu sredinu (proverete američke eco-friendly formule specijalno dizajnirane za ovaj vid pranja)

 

Zašto treba koristiti naš sistem redovno?

Pranjem vozila uklanja se površinska prljavština i sve nečistoće koje se tokom vožnje lepe za vozilo. Ako se pranjem ne uklone sve nečistoće i one ostanu na vozilu, to može dovesti do vezivanja tih čestica za vozilo. Kako vreme prolazi a vozilo je izloženo sunčevim zracima, kiselim kišama, prljavštini i gareži – dolazi do procesa oksidacija , koja ima za posledicu pucanje laka i slabljanja boje na vozilu.

Nas koncept oslobađa kupca muke oko odvoženja vozila u centar za pranje, oslobađa ga potrebe da kod sebe ima čitav pribor za pranje vozila (kofe i kantice, sundjere i ostalu kozmetiku za vozilo).

Naši proizvodi stvaraju zaštitni sloj na vozilu i tako ga čuvaju od svega pomenutog a što je najvažnije, štede vodu i vreme potrebno za odlazak i čekanje u redu za pranje i voskiranje u klasičnoj perionici.

Koja je razlika između paste za poliranje i voska?

Pasta za poliranje je blago abrazivna supstanca koja prilikom procesa poliranja poput zrnaca peska gladi površinu tj. skida nečistoću sa vozila i omogućava boji da sija.

Vosak je sa druge strane ne abrazivni premaz, koji  štiti boju i mikroskopski popunjava sva udubljenja i rupice na vozilu i omogućava boji da sija.

Mislite o poliranju vozila pastom kao o pilingu lica. Procesom poliranja blago abrazivna supstanca uklanja površinski sloj prljavštine i omogućava boji da sija. Sada mislite o vosku kao o losionu ili hidrantnoj kremi koju obično nanosite posle pilinga ( da bi zaštitili boju vozila / kožu od isušivanja).

Naš vosak obezbedjuje taj duboki sjaj nakon pilinga i hidrantne kreme.

Zašto je važno voskirati svoj automobil?

Kao što je pranje vozila važno, tako je i redovno voskiranje važno za sam izgled vozila. Voskiranjem se stvara zaštitni sloj koji štiti boju na vozilu od spoljašnjih uticaja i daje joj visoki sjaj.

Koliko dugo traje pranje vozila ovim konceptom?

U skladu sa našim definisanim procedurama, naše usluge u proseku traju od 25-30 minuta, odnosno maksimalno do 45 minuta u zavisnosti od veličine vozila, tipa i nivoa usluga. Ovaj revolucionarni koncept pranja je daleko brži od konvencionalnog pranja vozila, jer naši proizvodi imaju efekat dvostrukog pranja i voskiranja – dodaje se zaštitni sloj preko boje na vozilu. To je moguće zahvaljujući našim vrhunskim proizvodima.

Običnim pranjem (crevom, četkom i sundjerom) se ne skida sva prljavština sa vozila a često se trljajući čestice i prljavština nabijaju u boju i stvaraju ogrebotine. naši hemijski proizvodi i sistem pranja sprečavaju nastanak ovakvih ogrebotina, a tamo gde one već postoje vremenom čine da se one slabije vide – zbog zaštitnog sloja koji prekriva vozilo.

Naš sistem koristi specijalne polimerne mešavine koje uklanjaju prljavštinu i “podmazuju” površinu vozila. Prljavštinu uklanjamo korišćenjem posebnih microfiber krpa proizvedenih isključivo po našem standardu i sistemu pranja, koje čiste bez grebanja a sa specijalnim polimernim mešavinama vraćamo sjaj vozilu.

c7f40fd3c01f3f938aece044658d29a5